13 yıl Alaşehir Belediye Başkanı olan Kadir Daş siyasete veda etti.
Manisa’nın Alaşehir ilçesinde 1999-2012 yılları arasında cumhuriyet tarihinde ilk kez MHP’den 3 dönem üst üste seçim kazanan ve 13 yıl üst üste belediye başkanlığı görevini yürüten Kadir Daş, siyasete veda ettiğini duyurdu. Son olarak Kadir Daş, İYİ Parti’de ilçe başkanı olarak görev yaparken, başkanlıktan ayrılarak İYİ Parti’li, sade bir vatandaş olarak hayatına devam edeceğini duyurdu.
Cumhuriyet döneminde ilk kez Alaşehir’i kazanarak üç dönem üst üste belediye başkanlığını sürdüren Kadir Daş, 1999 yılında kazandığı belediye başkanlığıyla çekirdeksiz Sultaniye üzümünün dünya çapında tanınmasının ilk adımlarını atmış, Alaşehir’de üzüm ihracatının yapıldığı üzüm işletmelerinin kurulması. Görev yaptığı dönemde Alaşehir’in ekonomik yapısını değiştiren ve Alaşehir’in geleceğine yön veren Kadir Daş, eserleriyle kendi döneminin tarihini de yazdı. 1999 yılında kurulan üzüm işletmeleri sayesinde bölgedeki işletme sayısı 106’ya ulaşmış olup, bugün itibarıyla Çekirdeksiz Sultaniye üzümleri iç pazarda tüm Türkiye’ye ulaşırken, Gümrük Müdürlüğü aracılığıyla dünyanın 86 ülkesine ihracat yapılabilmektedir. Alaşehir’de kuruldu.
Siyaseti bıraktığına ilişkin açıklama yapan Kadir Daş, kendi döneminde Alaşehir için tarih yazdığını belirterek, “1999 yılında göreve geldiğimizde bir köyü andıran Alaşehir’in geleceğini büyük bir görsellikle değiştirdik. ve ekonomik kalkınma.Göreve geldiğimizde Alaşehir’in geleceğini üç ilkel tuğla fabrikasına dönüştürdük.Köy görünümündeki, genelev binası dışında hiçbir yapısı olmayan Alaşehir’i modern bir mezbahaya dönüştürdük ve ruhsatsız Sarıkız Maden Suyu fabrikasını İtalya’dan getirdiğimiz makinelerle modern maden suyu fabrikasına dönüştürdük.Kum eleme tesisleri kurduk.20 bin metrekare alana parke taşı ve asfalt şantiyesi yaptık.Olimpik yüzme havuzları kurduk. Göreve geldiğimizde Çamlık ve Aziz Çay Bahçesi’nde mahsur kalan Alaşehirlilere yönelik gençler, tabanca atış poligonu, birçok sosyal tesis, Alaşehir Belediye Başkanı’nın yaşadığı Barış Manço Parkı, halı saha ve belediye parkı. çöp alanına benziyor. Üzüm Sulama Birliği Lideri olarak yaprak ve toprak analizlerinin yapıldığı laboratuvarın bulunduğu 4 katlı Üzüm Sulama Birliği binasını ve doktoruyla hizmet veren Sağlık Ocağı’nın bulunduğu Alaşehir Belediyesi Sağlık Merkezi’ni inşa ettik. Alaşehir’de ilk kez hemşire ve ambulans. Yeni bir mezarlık oluşturuldu ve Türkiye’de ilk kez şehitliğin yanında gazilere de mezarlık alanı ayırdık. 65 yaş üstü yetimlerden, şehit ailelerinden, gazilerden içme suyu parası almadık. Halen hizmet veren Tapu Müdürlüğü’nün hizmet verdiği binayı inşa ettik. Ölümlü kazaların çok olduğu Baklacı Mahallesi yolunu genişlettik. Yeni Mahalle – Çataltepe yolunu bölünmüş yol haline getirdik. Çocukların amca, gençlerin ve ablaların kardeş, büyüklerin ise oğul diyebileceği bir belediye başkanı olmak için çalıştık. 1800’lü yıllardan bu yana belediye tarafından yönetilen Alaşehir halkına bana bu fırsatı verdiği, bana güvendiği ve beni üç kez belediye başkanı seçtiği için teşekkür ediyorum. Çocuklarıma bırakabileceğim en büyük zenginlik Alaşehir halkının bana verdiği sevgidir. O günkü samimi idealist yoldaşlarıma teşekkür ediyorum. Biz bu tarihi onlarla birlikte yazdık ve Başbuğ Alparslan Türkeş’in davacısı olarak bunu hayatımın sonuna kadar erdemli bir yaşam biçimi olarak taşıyacağım. Bunu ömrümün sonuna kadar taşıyacağım için çok mutlu ve onurluyum. Aktif siyasi hayatıma bugün itibarıyla son veriyorum. İYİ Partili, sade bir vatandaş olarak hayatıma devam edeceğim. Yaklaşan belediye başkanlığı seçimlerinin ilçemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. “Aday olan tüm arkadaşlara ve muhtar adaylarımıza başarılar diliyorum” dedi. – MANİSA