Haber

ABD Temsilcisi Justin Amash, İsrail’in Gazze saldırısında yakınlarının öldüğünü açıkladı

ABD’nin eski Temsilciler Meclisi üyesi Justin Amash, İsrail’in Gazze’ye saldırısı sırasında kısmen yıkılan St. Porphyrius Rum Ortodoks Kilisesi’nde hayatını kaybedenler arasında yakınlarının da bulunduğunu belirtti.

ABD Temsilciler Meclisi’nde görev yapan ilk Filistin asıllı Amerikalı Justin Amash, X sosyal medya hesabından İsrail-Filistin çatışmasında yakınlarının hayatını kaybettiğini duyurdu.

Eski Temsilciler Meclisi Üyesi Amash, şunları söyledi: “Gazze’deki St. Porphyrius Rum Ortodoks Kilisesi’ne sığınan birçok akrabamın (resimdeki Viola ve Yara dahil) bir kısmı saldırı sonucu yıkıldığını üzülerek teyit ediyorum. İsrail hava saldırısında öldürüldü.” dedi.

Hayatını kaybeden iki yakınının fotoğrafını paylaşan Amash, “Ailem büyük acı içinde. Allah Gazze’deki tüm Hıristiyanları, acı çeken tüm İsrailli ve Filistinlileri din ve mezhep ayrımı yapmadan korusun.” belirtti.

Amash daha önceki konuşmalarında, 1948 Arap-İsrail Savaşı sırasında ülkesini terk etmek zorunda kalan Ramla kentinde yaşayan Hıristiyan bir Filistinlinin oğlu olduğunu belirtmişti.

İsrail baskınları nedeniyle yerlerinden edilen yüzlerce Hıristiyan ve Müslüman, Gazze’deki tarihi 425 yılına dayanan St. Porphyrius Rum Ortodoks Kilisesi’ne sığındı.

Filistin Sağlık Bakanlığı’nın Gazze Sözcüsü Eşref el Kudra, İsrail’in 17 Ekim’de bombaladığı El Ahli Baptist Hastanesi yakınındaki kilisede 16 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Filistin Cumhurbaşkanlığı Kilise İşleri Yüksek Komitesi Başkanı Remzi Huri, “İsrail’in Gazze’deki Tarihi Aya Porphyrius Rum Ortodoks Kilisesi’ni hedef alması bir savaş suçudur.” dedi.

İsrail-Filistin çatışması

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail’e “Aksa Tufanı” adı verilen kapsamlı bir baskın başlattı.

Gazze’den İsrail’e binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar da Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı’na baskın düzenleyerek ele geçirdi.

Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girdi ve İsrail ordusu onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi’ne saldırı başlattı.

Gazze’den düzenlenen saldırılarda 306’sı asker olmak üzere 1.400 İsraillinin öldüğü, 4.834 İsraillinin yaralandığı bildirildi.

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in Gazze’ye düzenlediği baskınlarda 1756’sı çocuk 4 bin 385 kişinin öldüğünü, 13 binden fazla kişinin de yaralandığını duyurdu.

İşgal altındaki Batı Şeria’da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin baskınlarında 84 Filistinlinin öldüğü belirtildi.

İsrail saldırılarında 16 gazeteci hayatını kaybetti.

İsrail’in Lübnan sınırında İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim’de başlayan çatışmalarda 13 Hizbullah üyesi, 2 İslami Cihad üyesi ve biri gazeteci olmak üzere 3 sivil hayatını kaybetti.

Lübnan’ın gerçekleştirdiği saldırılarda 3 İsrail askeri ve 1 İsrailli sivil hayatını kaybetti.

ahirliajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu