Ekonomi

Avrupa hisselerinin önümüzdeki yıl ABD’deki benzerlerini geçmesi bekleniyor – Goldman Sachs

Yatırım bankacılığı şirketinin analistlerinin Pazartesi günü yayınladıkları bir rapora göre Goldman Sachs, STOXX Europe endeksi için S&P 500 endeksine kıyasla daha yüksek 12 aylık kar öngörüyor.

Finans kuruluşu, Avrupa hisse senedi fiyatlarının geçmişe kıyasla daha büyük ölçüde Amerika Birleşik Devletleri’ndekilerden önemli ölçüde daha düşük olduğunu gözlemliyor.

“Yapay zekanın bir etkisi var, ancak daha büyük farklılıklar teknoloji dışındaki sektörlerde, Bankacılık, Petrol ve Gaz ve Temel Olmayan Tüketim Malları gibi sektörlerde görülüyor” dediler.

Bu nedenle Goldman Sachs analistleri bunun yatırım için uygun bir an olduğunu düşünüyor. Bununla birlikte, Avrupa piyasalarına kısa vadeli yatırım stratejisini uzun vadeli stratejiye göre daha güçlü bir şekilde desteklediklerini ifade ediyorlar.

“Kısa vadeli piyasa toparlanmasından yararlanmak için, Bankacılık ve Petrol ve Gaz’daki değeri düşük döngüsel hisse senetlerinin yanı sıra azalan enflasyon ve artan reel ücretlerden kazanç sağlaması muhtemel döngüsel tüketici hisse senetlerine, Profesyonel Hizmetler, Turizm ve Rekreasyon’a odaklanılmasını öneriyoruz. Ayrıca, hem piyasadaki toparlanmadan hem de birleşme ve satın alma faaliyetlerindeki hafif artıştan faydalanmaya hazır olan daha küçük şirketlerde de potansiyel görüyoruz.”

Bu iyimser görüşe rağmen Goldman Sachs analistleri, hisse senetlerine yetersiz yatırım, sınırlı piyasa likiditesi, yavaş ekonomik büyüme eğilimleri ve siyasi kararlar ve düzenlemelerle ilgili sorunlar da dahil olmak üzere Avrupa’da süregelen temel zorluklara da dikkat çekti.

Bu makale yapay zeka yardımıyla üretilmiş, çevrilmiş ve bir insan editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla ayrıntı için lütfen Hüküm ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu