Yaşam

Bor Sanat, Türk Sanatının Geçmişine Işık Tuttu

Bor Sanat tarafından düzenlenen “Bor Sanat & Konuşmalar – ‘Deneyimler/ Tanıklıklar II’” konuşma serisinin ikincisi de sanat dünyasının tecrübeli isimlerini bir araya getirdi.

Bor Holding’in kültür ve sanat faaliyetlerini yaygınlaştırma ve toplumla buluşturma amacıyla gerçekleştirilen “Bor Sanat & Konuşmalar ‘Deneyimler/ Tanıklıklar'” adlı konuşma serisinin ikinci oturumu 27 Nisan Cumartesi Günü Minoa Pera’da düzenlendi. 

Bor Sanat Nisan ayı etkinliğinde, aynı yıllarda birlikte ortak çalışmalar yapan ve sanat ortamının yakın tanıklarından Galeri Nev’in kurucularından Haldun Dostoğlu ile Galeri Nev İstanbul sanatçılarından Murat Morova’yı bir araya getirdi. Dostoğlu ile Morova, Galeri Nev İstanbul’un kuruluş sürecinden bugüne dek 30 yıla yakın süredir çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 

Doç. Dr. Ebru Nalan Sülün’ün moderatörlüğünde, konuşmacılar meslek hayatlarının dönüm noktalarını ve kişisel geçmişlerini paylaştılar. Katılımcılar sanatın gelişimi açısından kültür politikası, kültüre yatırım yapmanın ve eğitimin önemli bir rol oynadığını vurgularken aynı zamanda, 1980’li yıllardan günümüze uzanan süreçte değişen sanat ortamı hakkında kapsamlı değerlendirmelerde bulundular.

“Sanatçıların eğitim seviyelerinin artırılması çok önemli”

Galeri Nev’in kurucusu Haldun Dostoğlu, “Sanatın daha ileriye taşınabilmesi için sanatçıların eğitim seviyelerinin artırılması çok önemli. Sanatçıların kapsamlı bir eğitimle donanmalarının, sanat eserlerinin derinliğini ve etkisini artıracağına inanıyorum. Bu bağlamda, eğitimin sanatın gelişimi ve toplumsal etkisi üzerinde önemli bir rol oynadığına inanıyorum.” dedi.

“Sanatta ihtiyaçlara yönelmek gerekli”

Galeri sanatçısı Murat Morova, “Sanatın toplumsal etki gücünü artırmak ve sanatın gelişimi için sanatçıların daha anlamlı ve etkili eserler yaratmalarına olanak sağlamak lazım. Bunun için de sanatta ihtiyaçlara yönelmek gerekli.” dedi.

Her ay düzenlenecek etkinliklerle sanat tutkunlarına ilham veren ve bilgi dolu deneyimler sunmayı hedefleyen Bor Sanat, Türk sanatının çeşitli yönlerini keşfetmek için önemli sanat figürlerini bir araya getirerek sanat dünyasına katkıda bulunmaya devam edecek.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu