Ekonomi

New York borsası düşüşle kapandı

Kapanışta Dow Jones endeksi 100 puandan fazla kaybederek yüzde 0,33 düşüşle 33.426,63 puan oldu. S&P 500 endeksi yüzde 0,15 azalarak 4.191,91 puana, Nasdaq endeksi yüzde 0,24 azalarak 12.657,90 puana geriledi.

ABD’de Cumhuriyetçilerin borç limiti müzakerelerini durdurması ve anlaşmaya ilişkin şüphelerin artmasıyla borsalar olumsuz bir seyir izledi.

Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy tarafından atanan borç limiti müzakerecilerinin Beyaz Saray yetkilileriyle görüşmelerden ayrılması endişeleri artırdı.

Cumhuriyetçi temsilci Garret Graves, Beyaz Saray yetkililerinin müzakerelerin “tamamen mantıksız” olduğunu savunarak verimli olmadığı gerekçesiyle ara verdiğini söyledi.

McCarthy ayrıca Beyaz Saray’ın borç limiti görüşmelerine ilişkin herhangi bir adım atmamasının müzakerelerin durmasının nedeni olduğunu belirtti.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, her iki tarafın da her istediğini elde edemeyeceklerini kabul etmesi halinde anlaşmanın hala mümkün olduğu belirtildi.

Para politikası cephesinde, ABD Merkez Bankası (Fed) Lideri Jerome Powell, bankacılık şubesindeki gelişmelerin kredi koşullarındaki sıkılaşmaya katkıda bulunduğunu, faiz oranlarının normalde olması gerektiği kadar artırılması gerekmeyebileceğini ifade etti.

Fed’in mevcut politikasını “kısıtlayıcı” olarak nitelendiren Powell, sıkılaştırmanın şimdiye kadarki gecikmeli etkileri ve son dönemdeki bankacılık streslerinden kaynaklanan kredi sıkılaştırmasının boyutu konusunda belirsizlikle karşı karşıya olduklarını söyledi. Powell, bankanın gelecekteki kararlarının verilere ve gelişen görünüme dayanacağını yineledi.

Öte yandan CNN’de yer alan bir haberde, ABD Hazine Bakanı Janet Yellen’in bankaların üst düzey yöneticilerine (CEO) daha fazla banka birleşmesi gerekebileceğini söylediği bildirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu